PVC – Marmoleum vloeren

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=’scroll’ bottom_border_style=’scroll’ scroll_down=” custom_arrow_bg=” id=” color=’main_color’ background=’bg_color’ custom_bg=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ video_mobile_disabled=” overlay_enable=” overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-fjkjw’]

[av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’PVC vloeren – Marmoleum’ color=” style=’blockquote modern-quote’ custom_font=” size=’40’ subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading]

[av_one_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k0pastrc’ admin_preview_bg=”]
pvc vloeren marmoleum
[/av_textblock]

[/av_one_third][av_two_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k0lf0rqk’ admin_preview_bg=”]
Het begin van PVC: De eerste vloeren waren verkrijgbaar op rollen in banen van 2 meter breed. Trendsetters waren Tarkett en later Forbo met de colorvinyl en sure step. In de sure step zat ijzer verwerkt waardoor het toch al sterke PVC nog net iets sterker werd.

Amtico kwam als eerste op de markt met PVC lamellen in houtmotieven, snel gevolgd door de tegels en tegenwoordig drukken ze alles wat de klant wil af op PVC (een monopolybord van 40 m2). Metroflor, camaro,xclusive floor, Forbo en 10-tallen bedrijven in China zijn Amtico gevolgd. PVC vloeren zijn erg hot aan het worden.
[/av_textblock]

[/av_two_third][/av_section][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=’bottom-to-top’ mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-k0kyh1f3′]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k0kyjvp2′ admin_preview_bg=”]

Prijs en kwaliteit

Net als bij Laminaat rukken de goedkopere vloeren op, goedkoper betekend meestal dat er op kwaliteit bezuinigd moet worden. Met laminaat is dat niet heel erg, u koopt een vloer van 5 euro per m2 en legt deze er met de buurman even in. Na 1 jaar ziet de vloer er niet meer uit en het proces herhaalt zich. Een PVC vloer kunt u niet zelf installeren, egaliseren is een must en iedere oneffenheid vind u terug in uw vloer. 1 korreltje zand in uw lijm en dat korreltje gaat u na verloop van tijd zien. Een goedkope PVC vloer heeft een kwalitatief slechtere toplaag dan een duurdere. Dat uit zich in slijtage, scheuren, vegen die er niet uit gaan, etc.

Garantie

Garantie wordt alleen gegeven op slijtage, nooit op krassen. Fabrikanten die een lange garantie geven op commercieel gebruik (winkels, restaurants, etc) leveren de vloeren met de hardste toplagen en zijn vaak duurder in aanschaf.
Duurder in aanschaf betekend meestal dat de vloeren goedkoper zijn. De meeste pvc vloeren die wij leveren gaan tenminste 25 jaar mee en ziet er als u hem netjes onderhoud na 25 jaar nog net zo uit als bij het installeren. Een goedkope PVC vloer is na 10 jaar op. Het installeren van een PVC vloer kost tijd en geld, ongeacht de kwaliteit van de vloer, het installatieproces is hetzelfde.

Onderhoud

Er bestaan geen onderhoudsvrije vloeren, elke vloer vraagt om onderhoud. PVC is wel simpel te onderhouden, stofzuigen en dweilen is voldoende, 2x per jaar in de was zetten is een must.(afhankelijk van welke leverancier) Het in de was zetten van een vloer is niets anders dan dweilen met was, u mag er alleen 2 uur lang niet op lopen. Dit in de was zetten (of polymeren) zorgt ervoor dat eventuele beschadigingen in de waslaag komen en niet in de vloer.

Krasvrije vloeren

We kunnen heel kort zijn over krasvrije (of krasvaste) vloeren, ze bestaan niet. Iedere winkelier, bouwmarkt of kenner die u een krasvrije vloer probeert te verkopen kunt u het beste de rug toekeren en weglopen. Elke vloer is te bekrassen, of het nou hout, laminaat, PVC, Marmoleum, Beton of asfalt is, in alle harde vloerbedekking kunnen krassen komen. Toegegeven de ene PVC vloer krast gemakkelijker dan de andere.

Installatie

De installatie van een PVC vloer vereist vakmanschap. Laminaat is door iedereen te leggen al ziet het er wel beter uit als het door een vakman is gedaan. PVC is absoluut niet zelf te leggen. De prijs van een PVC vloer wordt grotendeels bepaald door de installatiekosten, de egaline en de lijm.

Een PVC vloer vereist een geëgaliseerde ondervloer van 3 mm dikte. Bij diverse bouwmarkten verkopen ze egaline maar egaliseren is iets wat u absoluut niet zelf kan, bovendien moet de vloer daarna geschuurd worden en een schuurmachine kost ongeveer 1000 euro. Als u voor PVC kiest laat het dan aan de vakman over om de vloer te installeren, uw garantie is mede afhankelijk van de installatie.

Nog wat weetjes over egaliseren in nieuwbouwprojecten. Elke te egaliseren vloer dient droog te zijn, een zand-cement dekvloer dient ten minste 28 dagen te drogen (afhankelijk van de dikte langer), een anhydriet vloer (een gladde witte ondervloer) geeft vaak meer problemen. Vloerleggers zeggen het vaak, anhydriet is verdriet, voor ons is dat ook zo. Anhydriet droogt op het oog sneller dan welke dekvloer ook maar helaas is dat op het oog. Een anhydrietvloer van 4 cm dikte moet 3 maanden drogen voor een vloerlegger er maar iets mee kan. Elke centimeter die de vloer dikker is vertraagd het droogproces met maanden.

Aannemers in Nederland kiezen voor anhydriet omdat het door 1 persoon simpel uit te gieten is. Een zand-cement vloer is arbeidsintensief en de bouwvakkers die deze maken hebben vaak een conflict met de ARBO (zeer zwaar werk).
Als anhydriet droog is (altijd meten met een carbide meter, nooit met een oppervlakte meter) dan moet de toplaag (slemlaag) eraf geschuurd worden (wordt de toplaag er niet afgeschuurd dan laat alles met de tijd los, parketlijm, egaline,etc.) Na het aanbrengen van een speciale primer kan de vloer met de juiste egaline (speciaal voor anhydriet) geëgaliseerd worden.

Overige informatie

PVC of Polyvinylchloride is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van het monomeervinylchloride. Omdat PVC goedkoop en eenvoudig te bewerken is, wordt het veel toegepast in allerlei takken van de industrie ter vervanging van onder andere hout en beton. Vanuit milieu-oogpunt ligt PVC vaak onder vuur. Dat heeft te maken met loodhoudende stoffen (stabilisatoren) die in kleine hoeveelheden aanwezig zijn. Medio 2006 is er een trend gaande om de loodhoudende stabilisatoren in het PVC te vervangen door organisch en op tin gebaseerde stabilisatoren.

Alle additieven moeten voldoen aan de Europese richtlijn REACH en de milieuvriendelijke variant hydrotalciet kan rekenen op een groter deel van de markt. PVC (of kunststof) wordt meer en meer toegepast in de woningbouw, denk aan deuren en kozijnen maar ook aan leidingen en complete verwarmingssystemen. PVC gaat langer mee dan de meeste natuurproducten en is volledig recyclebaar.
PVC vloeren zijn voor het eerst toegepast in ziekenhuizen waar hygiëne verschrikkelijk belangrijk is. PVC laat zich simpel schoonhouden en bacteriën voelen zich er niet op thuis.

Pvc vloeren in het algemeen

Pvc vloeren zijn vloeren die volledig bestaan uit een kunststof genaamd polyvinylchloride, welke als afkorting in de vloerenbranche als pvc word genoemd. De pvc vloeren zijn de laatste tijd in populairiteit toegenomen door het ruime aanbod en de ontwikkelingen op het gebied van deze vloeren. Omdat de pvc vloeren als stroken geleverd worden maar sinds kort ook met een clickverbinding verkrijgbaar is is het vloerenaanbod hierin nog aantrekkelijker geworden.

Wij leveren pvc vloeren in stroken (zonder verbinding) en mede met een click verbinding zodat de pvc vloeren eenvoudig zwevend geplaatst kunnen worden op bijvoorbeeld een ondervloer in combinatie met vloerverwarming, appartementen of onvlakke ruimtes.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” custom_arrow_bg=” id=” color=’main_color’ background=’bg_color’ custom_bg=’#008972′ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-k0kylzx0′]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=’bottom-to-top’ mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-lzyo’]

[av_heading heading=’Neem contact met ons op’ tag=’h3′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=’40’ subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=’custom-color-heading’ custom_font=’#ffffff’ av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k0lf567j’ admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_contact email=’info@boersma-parket.nl’ title=” button=’Verzenden’ on_send=” sent=’Uw bericht is verstuurd!’ link=’manually,http://’ subject=” autorespond=” captcha=” form_align=” color=’av-custom-form-color av-light-form’ av_uid=’av-k0kz8obn’ admin_preview_bg=’rgb(34, 34, 34)’]
[av_contact_field label=’Naam’ type=’text’ options=” check=’is_empty’ width=’element_half’ multi_select=” av_contact_preselect=” av_uid=’av-5npmo’][/av_contact_field]
[av_contact_field label=’Bedrijf’ type=’text’ options=” check=” width=’element_half’ multi_select=” av_contact_preselect=” av_uid=’av-1gbcg8′][/av_contact_field]
[av_contact_field label=’Straat + huisnummer’ type=’text’ options=” check=’is_empty’ width=’element_half’ multi_select=” av_contact_preselect=” av_uid=’av-4qd0g’][/av_contact_field]
[av_contact_field label=’Postcode’ type=’text’ options=” check=’is_empty’ width=’element_fourth’ multi_select=” av_contact_preselect=” av_uid=’av-13jd1c’][/av_contact_field]
[av_contact_field label=’Plaats’ type=’text’ options=” check=’is_empty’ width=’element_fourth’ multi_select=” av_contact_preselect=” av_uid=’av-3bluo’][/av_contact_field]
[av_contact_field label=’E-Mail’ type=’text’ options=” check=’is_email’ width=’element_half’ multi_select=” av_contact_preselect=” av_uid=’av-2pvg0′][/av_contact_field]
[av_contact_field label=’Telefoon’ type=’text’ options=” check=’is_empty’ width=’element_half’ multi_select=” av_contact_preselect=” av_uid=’av-836w’][/av_contact_field]
[/av_contact]

[/av_one_full]
[/av_section]